Zpívej haleluja!

4. 10. 2011 17:58
Rubrika: aktuality | Štítky: studánka

Malé ohlédnutí za lońským školním rokem...

Schola naší farnosti se v minulém roce rozrostla o pár nově příchozích členů – je nás teď okolo 10 malých zpěváčků. Během školního roku jsme spolu prožili nejen zpěvem naplněný společný čas.  A jak tento školní rok vlastně probíhal?

Ani letos jsme neporušili tradici a celým školním rokem nás provázela celoroční soutěž, ve které může každý získat body za pravidelnou účast na zkouškách, plnění malých úkolů či při společných hrách. Jednou z nejoblíbenějších her jsou sochy – každý sochař musí svou sochu posadit správně na židli, aby mohla dobře zpívat. Také jsme získali spoustu nových informací při vědomostních hrách. Dozvěděli jsme se něco nejen o našich varhanách, ale také o částech ordinária (Sláva na výsostech Bohu, Věřím …), jejich vzniku a místě při mši svaté a mnoho dalšího.

Školní rok jsme zakončili zpěvem na mši svaté, kdy děti naší farnosti přijaly 1. svaté příjímání. Na poslední – čokoládové – zkoušce jsme vyhodnotili celoroční soutěž, rozdali ceny a společně s pusami od čokolády zpívali naše oblíbené písničky.

Účelem fungování scholy je oslava Boha zpěvem a hudbou při slavení eucharistie. Ve schole proto nejen zpíváme, ale každý má příležitost zkusit si zahrát na rozličné hudební nástroje.

V tomto roce je před námi pravidelné setkání schol, společný výlet za dobrodružstvím a historií a další překvapení. Rádi mezi sebou přivítáme i další nové zpěváky – malé i velké. Stačí se přijít podívat na kteroukoliv zkoušku a poté se rozhodnout. Zkoušky budou pravidelně každou sobotu v 16 hodin na faře.

 

Těšíme se na všechny scholáky a scholačky!                                   Jane a Heli

Zobrazeno 3209×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková