Vánoce ve schole

28. 12. 2011 14:23
Rubrika: aktuality | Štítky: akce , Praní

Letošní Vánoce ve schole jsme pojali drobet netradičně. Společné setkání ve stylu "vánočního večírku" jsme pozměnili a tak jsme se 22. prosince sešli k poslední zkoušce, na kterou jsme pozvali rodiče, babičky a samozřejmě sourozence.

Přišli jsme všichni o hodinu dřív, abychom společně zvládli celou přípravu. Každý měl svůj úkol - jeden vařil čaj, další chystali cukroví, jiní dělali vánoční výzdobu či uklízeli scholovnu nebo vítali a usazovali příchozí rodiče.

Pak jsme zahájili první část setkání malým koncertem. Zazpívali jsme 3 vánoční písničky z Hosany a jednu středověkou latinskou koledu "In natali
Domini". Děti vše zazpívaly velmi pěkně, i když byly z počátku trošku nervózní.

Poté začala méně oficiální část našeho setkání. Přinesli jsme na společný stůl nachystané cukroví a čaj. Spoleně s rodiči jsme si vyrobili jednoduché hudební nástroje - štěrkátka. Ale aby rodiče nebyli jen pasivními diváky na zkoušce, tak si s námi taky zazpívali. Nejdříve jsme se všichni společně rozezpívali písničkou tvořenou z jazykolamů - "Strč prst skrz krk, zřetelně nám předříkej". Poté jsme si dohromady zazpívali několik koled za doprovodu všech nových i těch starých hudebních nástrojů. 

Všechny děti (nejen ty scholové) a samozřjmě i rodiče si pak mohli prohlédnout scholovnu a vyzkoušet hraní na rozličné nástroje (varhany, bubny, kytaru, triangl ...). 

Na závěr děti dostali malou sladkou odměnu a nezbývalo než se rozloučit a popřát si krásný večer a požehnané vánoční svátky. 

Chtěly bychom za všechny děti ještě jednou moc poděkovat za velmi hojnou účast maminek, tatínků, sourozenců i babiček :).

Velký dík patří taky dětem, kteří nám se vším ochotně pomohly, mnoho samy vymyslely či zdokonalily. 

Těšíme se na příští společnou akci :)

Jane a Heli

Zobrazeno 976×

Komentáře

agente

Tomu říkám nápad... jen tak dál :-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková